Update: E40 in Nevele opnieuw open

Op de E40 in Nevele in Oost-Vlaanderen is vanmorgen rond 10 uur een vrachtwagen door de middenberm gereden. Dat zorgt voor grote verkeershinder: om de vrachtwagen te takelen was de E40 in beide richtingen lang gesloten. Rond 16u15 zijn de rijbanen opnieuw vrijgegeven in beide richtingen. Er staan wel nog lange files.

Volgens de laatste berichten is de chauffeur bevrijd uit zijn cabine en naar het AZ Sint-Jan in Brugge gebracht per helikopter. Er vielen ook tien lichtgewonden, het medisch interventieplan is opgestart. Er wordt ook water uitgedeeld aan mensen die in de file staan.

Rond tien uur reed de vrachtwagen om een nog onbekende reden door de middenberm. De vrachtwagen zit vast in de middenberm, waardoor het nog lang zal duren eer het opgelost zal geraken. Het Vlaams Verkeerscentrum spreekt over hinder "die nog uren kan aanhouden". Er zijn ook nog zes andere wagens bij betrokken.

Het Vlaams Verkeerscentrum geeft op haar website advies over omleidingen:

Het verkeer richting Oostende moet de snelweg verlaten aan uitrit [13] Drongen. Vervolgens de N466 tot in Deinze, en daar de N409 nemen in de richting van Aalter. Daar kan oprit [11] worden genomen.

Als alternatief kan ook in Sint-Maria-Leerne de N437 genomen worden om tot aan de oprit [12] Nevele te rijden. Omleiding op lange afstand Het verkeer tussen Gent en Brugge kan in beide richtingen beter omrijden via Kortrijk (E403 + E17).

Het verkeer vanuit Antwerpen dat naar de kust wil kan beter rijden via de E34/N49.

Het verkeer dat zich op de E40 bevindt tussen Brugge en Aalter in de richting van Gent kan de N44 nemen richting Maldegem, en daar de E34/N49 nemen in de richting van Gent.

Het verkeer vanuit Brussel richting het Westen kan beter via de E429 rijden en in Doornik de E403 nemen naar Oostende of de E42 via Rijsel naar Duinkerke.