Na 'torenpoepster', nu 'kasteelpoepster'

Er is opnieuw een politica in opspraak gekomen door een filmpje dat op internet circuleert waarin ze niet bepaald zedige praktijken uitoefent. Open Vld-politica Els Uytterhoeven, waarnemend burgemeester van Hoeilaart, werd gefilmd toen ze in het gemeentehuis betrapt werd met een man.

Uytterhoeven moet zich volgende week komen verantwoorden voor het schepencollege. Op het filmpje is namelijk te zien hoe de politica en de man duidelijk aan het voorspel begonnen zijn.

Het doet denken aan Ilse Uyttersprot, de voormalige burgemeester van Aalst die gefilmd werd toen ze seks had met een man op een toren. De feiten gingen het internet rond onder de naam “torenpoepster”. Nu wordt er met een knipoog naar die feiten verwezen, want op internet spreekt men over Utterhoeven als de “kasteelpoepster”.

Het kasteel in kwestie is het 15e-eeuwse gebouw waarin het gemeentehuis van Hoeilaart is ondergebracht. Het filmpje is gemaakt door een groepje jongeren dat licht zag branden in de bureaus van het gemeentehuis. Uytterhoeven zelf heeft nog niet gereageerd. Ook huidig burgemeester Tim Vandenput liet nog niets van zich horen.