Geen roaming meer in de Benelux?

België, Nederland en Luxemburg willen de roamingtarieven voor gsm-gebruik afschaffen in de Benelux. Dat zegt de Benelux-Unie. Roamingkosten zijn kosten die aangerekend worden als je je gsm in het buitenland gebruikt.

"De drie landen van de Benelux hebben de intentie geuit om de roamingkosten binnen hun zone te laten vallen", zegt Luc Willems, adjunct-secretaris-generaal van de Benelux-Unie. Op die manier zouden de gsm-kosten, toch zeker voor mensen die vaak de grens oversteken, enigszins dalen. Wanneer dat zou gebeuren, is nog niet duidelijk.

De maatregel kent een lange geschiedenis. Al in 2008 diende CD&V een resolutie in om de roamingkosten af te schaffen in de Unie, maar nu zou het dossier toch in een stroomversnelling zitten.

"Eind september zitten we opnieuw rond de tafel met de bevoegde ministers van de drie landen", zegt Luc Willems. "Maar veel zal afhangen van Europa. De bevoegde commissaris, Neelie Kroes, heeft ook al laten verstaan deze legislatuur nog iets te willen veranderen aan de roaming binnen de EU."