Storm richt schade aan in Antwerpen

Zwaar stormweer heeft op verschillende plaatsen in de provincie Antwerpen schade aangericht. Onder meer het de hoofdtribune van het stadion van SK Lierse is zwaar gehavend. De wind rukte het dak eraf. Ook in de streek rond Brecht en Loenhout richtte het onweer lichte schade aan.

Stadion beschadigd

Een aannemer gaat dinsdag vanaf 10 uur aan de slag om de schade aan het stadion van Lierse te herstellen. "We hopen dat de wedstrijd van komende zaterdag kan doorgaan", aldus clubwoordvoerder Ben Bruynseels.

"De windhoos ging recht over het stadion en veroorzaakte heel wat schade", aldus Bruynseels. "Grote delen van het dak van tribune 1, de hoofdtribune, zijn weggewaaid. Een aantal stoeltjes zijn kapot." De hoofdtribune is momenteel afgesloten, maar een aannemer kan vanaf dinsdagvoormiddag de herstellingswerkzaamheden starten, zo is met de brandweer afgesproken. Ook de verzekeringsmaatschappij kwam al langs.

SK Lierse ontvangt normaal zaterdag om 20 uur Cercle Brugge in het Herman Vanderpoortenstadion op de derde speeldag van de Jupiler Pro League.

Omgewaaide bomen en dakpannen

De brandweer van Lier kreeg tussen vijftig en zestig oproepen voor omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen. Ook in Loenhout, Brecht en Sint-Lenaarts veroorzaakte een wolkbreuk schade aan bomen en huizen. De brandweer van Brecht kreeg een tiental oproepen, vooral voor omgewaaide bomen. Het stormweer begon daar rond halfacht en duurde maar tien minuten.