Dieven legen tanks van vuilniswagens

Dieven hebben in de nacht van zondag op maandag zowat 10.000 liter brandstof gestolen uit de tanks van 37 vuilniswagens van de intercommunale ICDI in Charleroi.

De vuilnismannen die maandagochtend aan hun ronde wouden beginnen, constateerden dat de brandstoftanks van hun wagens leeg waren. Daardoor moest de ophaling een tijdje worden uitgesteld.

Uit beelden van de bewakingscamera’s blijkt dat de dieven eerst het hek van de site in Couillet forceerden, waarna ze met een zwaar voertuig een tweede hek vernielden. Daarna zogen ze op enkele minuten tijd een twintigtal voertuigen leeg met een industriële pomp. Ze brachten eerst de buit weg, waarop ze een klein uur later de andere wagens leegzogen.

De schade voor de intercommunale is aanzienlijk. De schade voor de intercommunale ICDI is aanzienlijk. Naast de gestolen brandstof, zo'n 10.000 liter, moeten ook de hekken hersteld worden.

De verantwoordelijken van de ICDI gaan ervan uit dat de daders wisten dat de vrachtwagens volledig gevuld waren om op maandagochtend met hun ronde te kunnen starten.