Dossier Kasteelmoord

Kasteelmoord: toch voorbedachtheid?

In het dossier van de kasteelmoord zijn de speurders er in geslaagd om alle twijfel weg te nemen over de voorbedachtheid bij de moord op Stijn Saelens. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Het lichaam van Saelens was gewikkeld in een blauw dekzeil. Dat was door de uitvoerders van de moord speciaal meegebracht uit Nederland, zo blijkt nu uit het dossier. Dat is volgens de speurders het ultieme bewijs dat Saelens wel degelijk dood moest en dat het niet de bedoeling was om hem gewoon een lesje te leren, zoals de verdachten altijd hebben volgehouden. Zo’n nieuw zeil heeft twee voordelen bij een moord: er zit nog geen DNA op van de uitvoerders en het voorkomt dat het DNA van het slachtoffer zich verspreidt in de vluchtauto.

Stijn Saelens werd op 31 januari doodgeschoten, thuis in zijn kasteel in Wingene, door twee Nederlandse huurmoordenaars. Eén van hen overleed achteraf aan kanker, een andere blijft tot nu toe onbekend. Opdrachtgever zou de schoonvader van Saelens zijn, dokter André Gyselbrecht. Hij zit nog altijd in de cel, net zoals Pierre Serry, de eigenaar van het terrein waar het lijk van Saelens gevonden werd.