Ererechter zoekt job voor Michelle Martin

Een gepensioneerde jeugdrechter uit Namen zoekt werk voor Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux. "Ik wil haar helpen bij haar reclasseringsplan", zegt Suzanne Boonen-Moreau in Het Laatste Nieuws.

"Haar professionele toekomst ziet er somber uit. Haar naam zit nu eenmaal in het collectieve geheugen", zegt Boonen-Moreau. Martin is ook op zoek naar een eigen woning, want de nonnen van het Clarissenklooster in Malonne verhuizen volgend jaar.

Ererechter Boonen-Moreau leerde Michelle Martin kennen nadat ze onderdak had gekregen in het nonnenklooster in Malonne. "In mijn vrije tijd heb ik altijd gezongen in het koor van het klooster en zo raakte ik bevriend met een van de zusters."

De ex-jeugdrechter praat de daden van Martin allerminst goed. "Ze heeft gedaan wat ze gedaan heeft en werd daarvoor veroordeeld. Ik oordeel niet opnieuw. Ze werd op een wettelijke manier vervroegd vrijgelaten en ze respecteert de voorwaarden die haar werden opgelegd. Ik heb haar twee keer ontmoet in het klooster. Ik wil haar helpen om werk te vinden. Zonder werk kan ze onmogelijk zelfstandig leven. Martin solliciteert zelf ook, maar voorlopig wil niemand haar."