Snellere uitbetaling getrouwheidspremie

KBC, ING en Belfius betalen vanaf 1 oktober elk kwartaal getrouwheidspremies uit. BNP Paribas Fortis wacht op een koninklijk besluit dat nog moet verschijnen. Dat meldt De Tijd.

In juli vorig jaar bereikte de federale regering een akkoord over een hervorming van de spaarboekjes. Voor een aantal elementen - zoals de snellere uitbetaling van de getrouwheidspremies - blijft het wachten op een koninklijk besluit (KB). KBC wacht de publicatie van het KB niet af en liet zijn klanten weten dat het vanaf 1 oktober de getrouwheidspremie zal uitbetalen. Die premie is verworven zodra het geld een jaar op een spaarboekje staat. Tot nu toe kregen de spaarders pas op het einde van het jaar de premie op hun rekening. Een spaarder die bijvoorbeeld in maart zijn getrouwheidspremie 'verwerft', moest tot nu toe nog negen maanden wachten om de premie daadwerkelijk op te strijken.

Een rondvraag bij de andere grootbanken leert dat ook ING en Belfius vanaf 1 oktober de premie elk kwartaal zullen uitbetalen. "Op basis van de informatie waarover wij momenteel beschikken leiden wij af dat de wetgever wenst dat wij de eerste trimestriële betaling van de verworven getrouwheidspremies uitvoeren vanaf 1 oktober", laat Belfius weten. "Wij zullen uitvoeren wat de wetgever hierover beslist. Wij merken evenwel op dat er momenteel nog geen definitief KB voorhanden is en dat de wetgever dus nog de mogelijkheid heeft om wijzigingen aan bijvoorbeeld de startdatum aan te brengen", klinkt het.

Bij BNP Paribas Fortis laat men weten "klaar te zijn om vanaf 1 oktober de getrouwheidspremie op kwartaalbasis uit te betalen". "Wij wachten om onze klanten hierover te informeren op de publicatie van het Koninklijk Besluit. Het huidige KB bepaalt immers nog altijd dat de getrouwheidspremie jaarlijks wordt uitbetaald."