In juli 40% meer faillissementen

Afgelopen maand juli zijn in België 858 bedrijven over de kop gegaan. In vergelijking met juli 2012 zijn dat er 243 of bijna 40 procent meer. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

Over de eerste zeven maanden van dit jaar komt de teller uit op 7051 bedrijven die over de kop gingen. In vergelijking met dezelfde periode verleden jaar betekent dat een stijging met 14,19 procent.

De stijging van het aantal faillissementen is volgens Graydon een zaak van elke regio. Toch was voor de periode januari tot juli de stijging het grootst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met een toename van liefst 37,47 procent.

In Vlaanderen wordt over dezelfde periode een stijging genoteerd met 7,37 procent, In Wallonië een stijging met 10,72 procent. Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar kwamen er 15.672 jobs op de tocht te staan als gevolg van het faillissement van de werkgever. Dat is over die periode het grootste cijfer sedert de eeuwwisseling.

Hoewel de horeca de sector blijft waarbinnen in absolute aantallen het grootste aantal faillissementen valt, kent de bouwsector de grootste stijging van het aantal faillissementen, met 23,6 procent.