Martin wil schade Dardenne betalen

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, wil beginnen met de uitbetaling van een schadevergoeding aan Sabine Dardenne. De advocaten van beide partijen hebben begin deze zomer de briefwisseling opgestart over de zaak, zo melden de kranten van de groep Sudpresse.

"Tot op heden heeft mijn cliënte nog niets ontvangen", zo verklaart advocaat Jean-Philippe Rivière, advocaat van Sabine Dardenne. "Maar we hebben een brief ontvangen om dat in orde te maken. Michelle Martin zou vastberaden zijn om enkele centiemen aan mijn cliënte over te maken."

De stortingen zullen waarschijnlijk weinig meer dan symbolisch zijn. "Ik weet niet wat Michelle Martin kan overmaken. Tien euro per maand? Meer? Minder? Het doet er weinig toe. Het is alsof je een bedelaar op straat een muntje toewerpt. Sabine Dardenne spot daarmee, net zoals ze spot met de vraag of Michelle Martin al dan niet werkt, of ze nog in het klooster woont. Dat interesseert haar allemaal niet", aldus Rivière.

Marc Dutroux, Michel Lelièvre en Michelle Martin werden door het hof van assisen van Luxemburg veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 500.000 euro en interesten aan Sabine Dardenne. In mei en juni 2013 maakte Martin al eens twee keer 20 euro over aan Jean Lambrecks, de vader van Eefje.