Vakantie Kroatië almaar populairder

 

Mobiliteitsorganisatie VAB heeft in juli minder 18% medische dossiers behandeld dan het jaar voordien. Het aantal technische interventies blijft wel gelijk. Dat blijkt uit de maandcijfers.

 “Dat er minder medische dossiers waren in juli komt niet omdat er minder mensen ziek werden op reis maar wel dat er minder mensen moesten terugkeren naar huis omdat ze ziek waren”, zo verduidelijkt VAB.

 Op vlak van technische interventies was er afgelopen maand een opvallend verschil in de periode voor en na 8 juli. “Tot 7 juli was het in de VAB-alarmcentrale nog rustig, vanaf 8 juli nam het aantal interventies toe tegenover dezelfde periode in 2012”. Dat komt allicht door het slechte weer begin juli, waardoor veel Belgen alsnog beslisten om last minute met de auto op vakantie te vertrekken. De rustige periode begin juli en de drukkere periode na de eerste week zorgden er in totaal dus voor dat het aantal technische interventies in juli gelijk bleef. 

 Kroatië wint aan populariteit als autobestemming, terwijl Spanje steeds minder populair wordt.  VAB zag het aantal interventies in Kroatië bijna verdubbelen, terwijl dat aantal in Spanje met 38 procent afnam. Heel wat Belgen zijn volgens VAB de tweede week van juli last minute op autovakantie vertrokken, na het slechte weer van eind juni en de eerste week van juli.

De top-3 van landen waar VAB-Reisbijstand tussenbeide kwam voor technische pech, bleef onveranderd bestaan uit Frankrijk, gevolgd door Nederland en Duitsland. De top-3 van pechgevallen bestond uit motorproblemen (23%), lekke band (19%) en startproblemen (17%).