Robbie Williams steunt Unicef België

Robbie Williams zal op 3 augustus 2013 niet alleen optreden in het Koning Boudewijnstadion maar ook een speciale oproep doen aan zijn fans. De Britse zanger is al lange tijd vrijwillig Unicef-ambassadeur en gaat zijn fans vragen om tijdens het concert een steun-sms te sturen naar een speciaal nummer. De opbrengst gaat volledig naar de strijd tegen mazelen in ontwikkelingslanden.

Williams doet op zaterdag 3 augustus Brussel aan in het kader van zijn Europese “Take the Crown Stadium Tour 2013”. De zanger zal een videoboodschap af laten spelen op twee grote schermen in het Koning Boudewijnstadion. Daarin vraagt hij om een sms te versturen met de boodschap "Robbie" naar het nummer 4666. Een sms kost 1 euro. Het bedrag gaat integraal naar het goede doel dankzij de steun van Base, Mobistar, Proximus en Mobileweb.

Volgens Unicef is één sms goed om 5 kinderen te beschermen tegen mazelen. Dat is nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen in ontwikkelingslanden. Het spotje dat Robbie Williams gaat uitzenden, kan hier bekeken worden: http://youtu.be/wjibKqLzxhA