Geen sociaal plan voor Mobistar

Mobistar stuurde slechte financiële cijfers de wereld in, maar er komt 'geen sociaal plan' voor het telecombedrijf. Dat heeft ceo Jean Marc Harion gezegd op een persconferentie over de halfjaarresultaten. Mobistar telde eind juni 1.616 werknemers, ongeveer 70 minder dan een jaar eerder.

Mobistar is een transformatieprogramma aan het uitvoeren om kosten te besparen. 'Daar zitten ook een aantal programma’s in voor automatisering, dus zal het aantal werknemers dit jaar wellicht nog onder 1.600 gaan', zegt Werner De Laet, de vorige financiële directeur van Mobistar die nu in Luxemburg aan de slag is. Maar een grote ontslagronde zit er volgens de Mobistar-top dus niet aan te komen.

Mobistar publiceerde maandag, een dag vroeger dan gepland, zijn halfjaarcijfers. Die gingen gepaard met fors lagere financiële perspectieven voor dit jaar. Het telecombedrijf, voor bijna 53 procent in handen van France Télécom, wil bovendien geen dividend betalen voor het boekjaar 2013 omdat het geld nodig heeft om in zijn netwerk en klantendienst te investeren. Het Mobistar-aandeel verloor daarop bijna een derde van zijn waarde.