Dit is de jurk van Mathilde

Bij een koninklijke dag als vandaag hoort ook koninklijke kledij. Tijdens de festiviteiten van de nationale feestdag en de troonswisseling staat modehuis Natan van Edouard Vermeulen in voor de kledij van de Belgische prinsessen. Het is geen geheim dat Natan het favoriete modehuis is bij de koninklijke familie.

Gisteravond woonde prinses Mathilde het Preludium in het Paleis voor Schone Kunsten al bij in een tweekleurige jurk met boothals en ontblote schouders in katoen piqué, met een print in grijskleur kanteffect.

Vandaag zal ze als nieuwe koningin het Te Deum, de eedaflegging in de senaat en het defilé bijwonen in eenzelfde jurk: een jurk in nacrékleurige organza, van zijdekatoen met brokaattekening.

Ook koningin Paola, de nieuwe koningin Mathilde, prinses Claire en de prinsessen Elisabeth en Eleonore zullen vanaf het Te Deum in jurken van Natan gekleed worden.

Voor de festiviteiten in het Warandepark vanavond krijgt koningin Mathilde een nieuwe jurk aangemeten. Aangezien het voor een feest is, is het een iets lossere creatie: een jurk met assymetrisch gedrappeerde hals en een rok in katoen met een rood-roze abstract bloemenmotief.