Zware afvalbrand in Beveren

In Beveren is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd door een afvalbrand bij afvalverwerker Indaver in deelgemeente Doel. Het vuur brak vanmiddag rond 13.45 uur uit in een loods met 400 ton afval dat metershoog gestapeld ligt. Brandweerkorpsen van Antwerpen, Beveren en Sint-Niklaas bestrijden het vuur, dat ondertussen min of meer onder controle is.

"Het nablussen zal enkele dagen in beslag nemen", zeggen burgemeester Marc Van de Vijver en de directeur van het bedrijf. "Afval blussen is bijzonder moeilijk, er zijn voortdurend heropflakkeringen en het afval moet uit elkaar gehaald worden." Omdat de inhoud van de bluswatertanks aan het slinken is, zijn de voorbereidingen gestart om water uit het Deurganckdok te halen.

Indaver zegt dat de verbrandingsovens niet in gevaar zijn, omdat de brand uitbrak in een uithoek van de site. Ook zal het incident geen impact hebben op de normale werking van het bedrijf. Metingen hebben intussen ook uitgewezen dat de rook geen gevaar voor de volksgezondheid vormt.