Student sterft bij val in gebouw unief

In een gebouw van de Universiteit Gent is een student om het leven gekomen nadat hij door een glazen plafond was gevallen. Het gaat om een jongeman van 23 uit Lier. Het ongeval gebeurde op een plaats die niet toegankelijk is voor het publiek. Het is nog onduidelijk wat de jongeman daar deed.

De dodelijke val gebeurde rond 23u30. Twee studenten ingenieurswetenschappen waren via een luik binnengedrongen in het gebouw van de universiteit in de Plateaustraat. Volgens Isabelle Paeme, woordvoerster van de universiteit, was de jongeman op slag dood. De andere student, die getuige was van de val, is in shock overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Paeme is het gedeelte van het gebouw waarin de studenten zich bevonden, niet toegankelijk voor het publiek. Er waren gisterenavond ook geen activiteiten in het gebouw.

Op de sociale netwerksite Facebook is er een groep "Verborgen plaatsen in het Plateaugebouw", waar studenten foto's en video's delen van verborgen of verboden locaties in het universiteitsgebouw.

"Het gaat om een heel dramatisch ongeval", zegt Annemie Serlippens van het Gentse parket. "Een van de jongeren had zitten studeren in het gebouw, en samen met zijn beste vriend was hij op zoek gegaan naar het glazen dak. Blijkbaar wordt er onder de studenten verteld dat er in het gebouw ergens een mooie koepel verborgen is. Ze bereikten het glazen dak via houten planken, maar de jongen die eerst liep had vermoedelijk de overgang tussen de planken en het glas niet gezien. Hij viel naar beneden voor de ogen van de andere jongen. Die ging terug naar beneden maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten."