'De Blokkendoos' verandert van naam

Kleuterschool ‘De Blokkendoos’ in Antwerpen verandert haar naam in ‘Creatopia’. Dat heeft Frank noten, de directeur van het Antwerpse Stedelijk Onderwijs gezegd in het VRT-programma ‘Terzake’. Die zegt wel dat de naamsverandering niets te maken heeft met de heisa rond het vermeend seksueel misbruik.

“De naamsverandering kadert in een hertekening van de merkenarchitectuur, die al maanden geleden is aangekondigd in een nieuwsbrief”, vertelt Noten. Hij bevestigt wel dat de betrokken kleuterjuf volgend schooljaar geen les meer zal geven in de school. “Gelukkig is onze organisatie groot genoeg om haar een andere job aan te kunnen bieden”.

De regionale nieuwszender ATV meldt intussen dat de school er alles aan doet om de vertrouwensband met de ouders te herstellen. Al lijkt het niet evident dat de kleuterschool op 2 september met een schone lei kan beginnen.

De kleuterjuf werd door enkele ouders beschuldigd van seksuele intimidatie bij een jongetje van vijf. Door alle hetze ging de school vroeger dicht. Maar zaterdag vertelde Antwerps burgemeester Bart De Wever dat de kleuterjuf niets heeft misdaan.