Open hartoperatie Eric Van Rompuy

Vlaams Parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) ondergaat morgen een open hartoperatie. Dat meldt de 63-jarige politicus op zijn website. Van Rompuy zal na de ingreep twee maanden herstelperiode nodig hebben. Van Rompuy heeft de langste staat van dienst in het Vlaams Parlement en wil tegen september fit zijn voor het nieuwe politieke jaar.

"Maandag 15 juli word ik opgenomen in de kliniek UZ Leuven Gasthuisberg afdeling cardiologie voor een open hartoperatie. De herstelperiode zal ongeveer 2 maanden duren. Ik hoop mijn activiteiten als Vlaams Parlementslid en schepen in Zaventem te kunnen hernemen in de loop van september bij de herneming van het politiek jaar", zegt Van Rompuy.

In mei werd Van Rompuy samen met enkele afgevaardigden nog gelauwerd in het Vlaams Parlement voor zijn lange staat van dienst. Zijn eerste nationale mandaat nam hij op in het Europees Parlement (1981-1984). Van 1985 tot 1995 zetelde hij in de Kamer. Het ging om een dubbelmandaat waardoor hij sinds 1985 ook lid is van de Vlaamse Raad - van 1991 tot 1995 als CVP-fractievoorzitter. Van 1995 tot 1999 was hij Vlaams Minister van Economie, KMO, Landbouw en Media. Daarna werd hij opnieuw fractieleider voor de christendemocraten (CD&V), tot 2004. Sindsdien zetelt hij opnieuw als Vlaams Volksvertegenwoordiger.