Fileweekend door vakantieuittocht

Mobiliteitsverenigingen Touring en VAB waarschuwen voor een zwaar verkeersweekend deze week. Vooral richting Zuid-Europa worden lange files voorspeld. In grote delen van Vlaanderen begint dit weekend het bouwverlof, net als in Midden-Nederland. “Hierdoor zal het zowel voor vertrekkers als voor terugkerend verkeer drukker dan gewoonlijk worden. Daarnaast kunnen dagjestoeristen naar de kust, in combinatie met de wegenwerken op de E40 Brussel-kust, opnieuw voor problemen zorgen", zegt VAB.

In Frankrijk verwachten de mobiliteitsorganisaties een "rood" weekend. Zaterdag zullen de problemen er vroeg in de ochtend beginnen en wordt de grootste drukte verwacht tussen 10u en 15u. Zondag 14 juli is de Franse nationale feestdag en wordt vlot verkeer verwacht.

In Duitsland hebben de deelstaten uit het oosten vanaf dit weekend vakantie. De gevolgen voor het verkeer in ons land zullen beperkt zijn, maar aan de grenzen met Polen en Tsjechië kan het wel druk zijn. Wie naar München of Oostenrijk reist moet rekening houden met files vanaf Nürnberg.

In Zwitserland wordt het grootste fileleed verwacht op de A2 Luzern-Chiasso ter hoogte van de Gotthardtunnel en aan de grens met Italië. In Oostenrijk verwacht men onder meer vakantiedrukte op de A10 Salzburg-Villach.