"Geen kinderen op video in cel Dutroux"

De gerechtelijke politie heeft geen video's van halfnaakte kinderen gevonden in de cel van Marc Dutroux in Nijvel. Dat zegt Jean-Claude Elslander, de procureur van Nijvel, aan de redactie van VTM NIEUWS. Het nieuws over de video was vandaag te lezen in Het Nieuwsblad en de kranten van Sud Presse.

De cipiers van de gevangenis van Nijvel zijn bij een standaardfouille wel op een aantal videobanden gestoten in de cel van Dutroux. Daarom hebben ze de gerechtelijke politie verwittigd. Die heeft 27 videocassettes in beslag genomen, maar tot nu toe hebben ze daar geen beelden van halfnaakte kinderen op gevonden.

"Er is alleen een documentaire gevonden, waarin een vrouw in badpak te zien is", zegt Elslander. "Dat is voor ons geen probleem." De overige videocassettes moeten nu onderzocht worden.

Een paar jaar geleden is al eens kinderporno aangetroffen in de cel van Marc Dutroux. Die bleek toen uit het gerechtelijk dossier te komen. Dutroux heeft de toestemming om een cd-rom met een kopie van het dossier in zijn cel te houden, aldus Elslander.