Uitslaande brand in magazijn Deurne

In Deurne staat een magazijn van een verhuisfirma in brand. De vlammen slaan uit het dak. Het gemeentelijk rampenplan is er afgekondigd. De brandweer van Antwerpen is ter plaatse met twaalf autopompen en ladderwagens, en riep ook de hulp in van andere korpsen. Binnen in de loods liggen vooral houten paletten. Er zouden geen slachtoffers zijn, zegt de brandweer. De brand is nog altijd niet onder controle maar de brandweer is er wel in geslaagd om het vuur in te dammen, zodat het zich niet verder kan verspreiden.

Als gevolg van de brand is er ook een grote stroompanne in de omliggende gemeenten, meldt de federale politie. De elektriciteit is uitgevallen in de gemeenten Deurne, Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek en Ranst. Het scheepvaartverkeer op het Albertkanaal wordt ook tegengehouden en er is hinder voor het tramverkeer. Lijnen 10 en 5 rijden maar een beperkt deel van hun traject.

De politie vraagt de inwoners van Schoten en Wijnegem ook om ramen en deuren te sluiten, mensen in de auto wordt gevraagd om hun ramen dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen.