"Dutroux betrapt met video van kinderen"

De politie heeft in de cel van Marc Dutroux in Nijvel een videoband gevonden waarop schaars geklede kinderen te zien zijn. De scène verschijnt onverwacht middenin een documentaire. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van Sud Presse. De inval dateert al van vorige week.

Gevangenen mogen beeldbanden en dvd’s hebben, maar het moet wel om de originele opnames gaan, niet om kopies. Die maatregel moet voorkomen dat beelden of informatie wordt binnengesmokkeld. De banden worden ook gecontroleerd, maar de beelden met de kinderen zijn er blijkbaar toch doorgeglipt.

Het parket van Nijvel onderzoekt hoe de beelden in de cel van Dutroux terechtkwamen. Enkele jaren geleden werd hij immers al eens betrapt op het bezit van kinderporno in de cel. Hij had de beelden toen uit zijn eigen gerechtelijk dossier geplukt en op zijn computer verzameld.

Het onderzoek zal moeten uitwijzen of de beelden ook dit keer uit het dossier komen. "Als dat zo is, kunnen we veronderstellen dat Dutroux de montage zelf in elkaar geknutseld heeft", luidt het volgens de krant in de gevangenis. "Ergens zou dat een geruststelling zijn, want als het om andere beelden gaat, hebben we een groot probleem. Het betekent dat de veiligheidsprocedures die we rond Dutroux hebben opgebouwd, gefaald hebben.”