Gordel wordt festival

Onder het motto ‘Bewegen klinkt goed’ vindt op vrijdag 30 augustus en zondag 1 september in de Vlaamse Rand rond Brussel het eerste Gordelfestival plaats. Dat is de opvolger van De Gordel die Bloso de voorbije drie decennia organiseerde.

Zoals de nieuwe naam ‘Gordelfestival’ aangeeft, bouwt dit nieuwe evenement verder op de fundamenten van de vroegere Gordel . Zo is het sportief element nog steeds manifest aanwezig en is er evenzeer onverminderd aandacht voor het Vlaams karakter van de rand.

Maar er worden er ook nieuwe elementen aan toegevoegd. Zo is er veel meer dan voorheen aandacht voor de toeristische trekpleisters in de regio. Op 30 augustus is er ook een muziekfestival op het Provinciaal Domein van Huizingen.

Centraal in het gebeuren op zondag 1 september zijn de twee trefpunten in het Provinciaal Domein in Huizingen en in het Bloso-domein in Hofstade, van waaruit korte en lange wandel- en fietstochten vertrekken. Langs het parcours is er animatie voorzien op een tiental terraspunten.