120 uur werkstraf voor Roger Lukaku

Roger Lukaku is door de rechter in Brussel veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De veroordeling komt er in een zaak van geweld tegen zijn minnares. Roger Lukaku, de vader van Rode Duivel Romelu, werd in maart nog bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden nadat hij tot twee keer toe zijn minnares had geslagen. Hij zat toen nog 11 dagen in de cel.

De 45-jarige Roger Lukaku had op 10 januari 2012 in de Brussels gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe slaande ruzie gekregen met een vrouw die een paar jaar lang lang zijn minnares was. Volgens zijn advocaat ging Lukaku toen uit het lint uit jaloezie, toen bleek dat zijn minnares verschillende gsm's had en ze hem niet wou tonen met wie ze gebeld had. Ze weigerde ook 10.000 euro terug te geven die Lukaku haar in bewaring had gegeven. Hij zou haar aan het haar naar de auto gesleept hebben en haar ook een paar klappen verkocht hebben.

Eerder, in februari 2011, had hij zijn minnares ook al eens een paar klappen verkocht. De feiten wegen voor de rechter nu dus zwaar genoeg door om Roger Lukaku een werkstraf van 120 uur op te leggen. Voert hij die niet naar behoren uit, dan moet hij 12 maanden naar de cel.