Gewapende overval op Gentse juwelier

In de Gentse deelgemeente Ledeberg hebben drie mannen een gewapende overval gepleegd op een juwelier. Dat meldt de politie van Gent. Bij de overval zijn schoten gevallen. Daarbij vielen twee gewonden, de juwelier en zijn zoon. Die laatste is er heel erg aan toe. De juwelier zelf raakte lichtgewond.

De drie daders zijn afkomstig uit de omgeving van Brussel. Ook één van de overvallers raakte gewond bij de overval en werd meteen opgepakt. Zijn twee mededaders konden vluchten. Eén van hen verschanste zich een tijdlang in de Van den Heckestraat. Na een klopjacht, onder meer met de helikopter, kon ook de tweede dader gearresteerd worden. De derde dader zou zijn weggevlucht met een auto. "De derde verdachte wordt met alle mogelijke middelen opgespoord", zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

"Het is niet duidelijk of er buit gemaakt is. Er waren geen andere getuigen in de winkel en de juwelier en de zoon zijn nog in het ziekenhuis." Het labo voert momenteel een sporenonderzoek uit in de juwelenzaak. Er is ook een wapendeskundige aangesteld voor verder onderzoek.

Grotere kaart weergeven