Chaos in Brussel door boze taxichauffeurs

Zo’n 150 tot 200 taxi’s hebben woensdagmiddag urenlang het verkeer gehinderd op de kleine ring rond Brussel. Ze protesteerden tegen het beleid van Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels. Zij wil onder meer een nieuwe taximeter laten installeren.

De taxichauffeurs kwamen samen aan de Koning Albert II-laan. Daarna reden ze naar de kleine ring rond Brussel. Rond de middag werd een delegatie ontvangen op het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. Ondertussen blokkeerden 150 tot 200 taxi’s het verkeer tussen Madou en het kruispunt met de Belliardstraat. Dit leidde tot files op belangrijke toegangswegen naar het centrum van Brussel.

De actie ging uit van de Brusselse taxiverenigingen Taxis United, ATB en UPETTC. De taxichauffeurs zijn tegen de installatie van een digitale taximeter. Die moet zorgen voor meer transparantie en een einde maken aan enkele wantoestanden in de sector. De vakbonden hebben zich gedistantieerd van de actie. Zij zijn ook voorstander van meer transparantie en willen het overleg daarover alle kansen geven.