Randstad dankt 165 mensen af

HR-bedrijf Randstad Groep wil een herstructurering doorvoeren in België. 165 van de 1.957 werknemers worden daarbij aan de deur gezet. In een persbericht verwijst het bedrijf woensdag naar de "aanhoudend zwakke en zeer onvoorspelbare economische conjunctuur en een aantal structurele ontwikkelingen".

"Sinds 2008 vertoont de economische conjunctuur en daarmee de Belgische uitzendmarkt een heel grillig patroon", stelt het bedrijf. "Daarnaast zijn er een aantal ontwikkelingen die structureel negatief inwerken op het gebruik van uitzendarbeid waaronder de hoge loonkost in België, de snelle verschuiving van de werkgelegenheid van industrie naar diensten, de digitalisering en de groeiende concurrentie van onderaanneming en freelance werk."

De procedure-Renault werd opgestart. De groep wil onder meer de service centers van Randstad en Tempo-Team omvormen tot één service center. Voor een aantal managers in de commerciële organisatie en de service centers is in de nieuwe structuur geen plaats meer. Aan het aantal consulenten in de kantoren zou niet worden geraakt.