Gewonde Buizingen wil Infrabel leiden

Een van de passagiers die op 15 februari 2010 de treinramp in Buizingen overleefde, stelt zich kandidaat om de grote spoorbazen Luc Lallemand en Marc Descheemaeker op te volgen. De 55-jarige Anita Mahy stootte vorige week op de vacature voor ceo van Infrabel en besloot haar cv in te sturen.

Voor Mahy is veiligheid het allerbelangrijkste. "Sinds de treinramp ben ik serieus bezig om vooruitgang te krijgen op het vlak van veiligheid en de positie van ceo zou daarvoor dé ideale oplossing zijn. Dan heb ik een deel van de touwtjes zelf in handen", aldus de 55-jarige vrouw. Mahy is secretaresse van beroep. "Maar ik heb een graduaat in marketing en public relations en kom daardoor in aanmerking voor de functie", luidt het.

Ze was bij de provincieraadsverkiezingen in 2012 in Henegouwen lijsttrekker voor het extreemlinkse PTB+. Maar dat wil ze niet gelinkt zien met haar kandidatuur. "De job van ceo mag geen politieke functie zijn, want dan ben je aan handen en voeten gebonden." Mahy maakt zich sterk dat ze evenveel kans maakt als de andere kandidaten.