Wie is Delphine Böel?

Delphine Boël is een Belgische kunstenares. Maar het is niet de kunst waarmee ze bij het grote publiek bekend raakte, wel het feit dat ze een buitenechtelijke dochter van koning Albert zou zijn. Dat raakte bekend in 1999, in een biografie over koningin Paola.

Delphine Boël werd in 1968 geboren als de wettige dochter van baron Jacques Boël en barones Sybille de Selys Longchamps. In 1978 gingen haar ouders uit elkaar. Haar moeder hertrouwde en Delphine verhuisde met haar mee naar Londen.

Delphine werd gebeten door de kunst en studeerde af aan de Chelsea School of Art en Design. Ze vestigde zich in de Londense wijk Notting Hill, en werkte aan haar carrière als kunstenares. In 1999 raakt ze bekend bij het grote publiek, als de Belgische journalist Mario Danneels over haar schrijft in zijn biografie over koningin Paola. Daarna verschijnt Boël een tijdje uit de schijnwerpers, maar in 2003 keert ze terug naar België. Samen met haar man Jim O’Hare verhuist ze naar Brussel. Datzelfde jaar krijgen ze hun eerste kind, Joséphine. Vijf jaar later krijgen ze een zoon, Oscar.

In haar kunstwerken verwijst ze steeds meer naar de relatie met koning Albert en komt daar ook geregeld mee in de media. Maar in 2009 laat ze verstaan dat ze zich erbij neerlegt nooit officieel te zullen worden erkend. Nu, vier jaar later, lijkt ze op die woorden terug te komen.