500 pannenkoeken voor Make-A-Wish

In Antwerpen bakte sterrenchef Roger Van Damme vanmiddag maar liefst vijfhonderd pannenkoeken. De opbrengst daarvan gaat naar Make-A-Wish, een organisatie die de wensen vervult van ernstig zieke kinderen.

Het is vandaag Lichtmis, exact veertig dagen na Kerstmis. De traditie wil dat er dan pannenkoeken gegeten worden. Pannenkoeken gaan er altijd wel in. En als ze dan nog eens gebakken worden door dé specialist ter zake, dan kan niemand er nog aan weerstaan.  

Anderhalve liter melk, negen eieren, 550 gram bloem en 75 gram suiker, meer heb je niet nodig voor heerlijke pannenkoeken. "Je moet zorgen dat je goede kwalitatieve goede grondstoffen gebruikt en een warme plaat”, zegt topchef Roger Van Damme. “En een heel klein beetje vanillepuddingpoeder. Dat doe ik erin. Een scheutje olie. En dan zijn ze zo mooi, lekker ruiken en mooi van kleur."

BV's in de keuken
Keukenhulpjes van dienst zijn een hele rist BV's. Onder het goedkeurend oog van de meester halen ze hun beste bakkunsten boven. Maar als onervaren pannenkoekenbakkers is dat niet zo vanzelfsprekend.

"De chance is dat deze al klaargemaakt zijn op voorhand, dus dat kan ik nog aan”, zegt Familie-acteur Jo Hens. “Nu, ik moet een heel groot geheim vertellen. Ik ben één van de enige mensen in de hele wereld die niet zo graag pannenkoeken lust."

Voor één pannenkoek betalen ze hier 3,5 euro. Dat bedrag gaat rechtstreeks naar Make-A-Wish. De aanwezigen smullen er op los. “Ik ben blij dat ik deze pannenkoek heb gekocht, hij gaat zeker goed smaken”, klinkt het.