Dossier De Bende van Nijvel

500 nieuwe tips over de Bende in 1 maand

Er kwamen de voorbije maand ongeveer vijfhonderd nieuwe tips binnen over de Bende van Nijvel. Dat zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer in Het Laatste Nieuws. “Het is nu belangrijk om de nuttige tips van de rest te onderscheiden.”

Vorige maand raakte bekend dat ex-rijkswachter Christiaan B. enkel dagen voor zijn dood aan zijn broer vertelde dat hij lid was van de Bende van Nijvel. Sindsdien raken speurders bedolven onder nieuwe tips.

Anonieme brief
Strafpleiter Jef Vermassen zei gisteren nog dat hij een anonieme brief kreeg van een ex-rijkswachter met nieuwe informatie. De man en zijn collega’s zouden de achtervolging niet hebben mogen inzetten bij de overvallen op de Delhaizes in Eigenbrakel en Overijse in 1985.

Het blijft wel onduidelijk wat er van die informatie aan is. “Want anderen in het dossier spreken dan weer flagrant tegen dat ze van hogerhand niet in actie mochten komen”, zegt De Valkeneer.

Sneer
De procureur-generaal wil geen polemiek veroorzaken, maar deelde toch een voorzichtige sneer uit. "Meester Vermassen had die zogezegde nieuwe informatie alvast niet op voorhand bij ons afgetoetst. Hij weet ons nochtans wonen." Vermassen verzekerde gisteren wel dat hij alle tips die hij krijgt, meteen doorspeelt aan de speurders.