5 illegalen ontsnapt uit centrum Steenokkerzeel

Vijf mensen zijn vannacht ontsnapt uit het gesloten centrum voor illegalen De Caricole in Steenokkerzeel. Dat bevestigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aan VTM NIEUWS. Het gaat om illegalen die het land zouden uitgewezen worden.

"Wateroverlast van donderdagavond maakte dit indirect mogelijk", zo luidt het. Om 11.30 uur bracht de staatssecretaris een plaatsbezoek, samen met de directeur van de Dienst Vreemdelingenzaken Freddy Roosemont en de burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon.

Niet gevaarlijk
Modderstromen hebben een elektriciteitspanne veroorzaakt, waardoor het alarmsysteem niet functioneerde Dat bevestigt de burgemeester van Steenokkerzeel Kurt Ryon (N-VA) aan VTM NIEUWS. De ontsnapte mensen hebben herrie gemaakt om een raam te forceren en te vluchten.

"Samenloop van omstandigheden"
Toch waren er, zoals wel vaker, ook wel andere factoren die meespeelden. "De ramadan is bezig en daarom is er 's nachts veel meer lawaai. Alle moslims eten dan namelijk. Het viel dus niet op dat de vijf een raam kapotsloegen en een bed gebruikten om over het hek te klauteren", zegt VTM NIEUWS-journalist Wouter De Boer.

(Lees verder onder de video)

Volgens Francken gaat het om drie Marokkanen, een Algerijn en een Rus. Onder hen zou een iemand gekend zijn voor drugfeiten en een iemand in een terrorismedossier. Ze zouden niet gevaarlijk zijn.

(Lees verder onder de video)

Vorig jaar ontsnapten ook al drie illegalen uit het gesloten asielcentrum. Twee van hen konden de dag erop alweer opgepakt worden.