Druk verkeer richting kust

Mensen die naar de kust willen moeten vanmiddag rekening houden met wachttijden tot drie kwartier. Door het mooie weer zijn veel mensen op weg naar de zee en door werken op de E40 in Drongen en in Gistel, verloopt het verkeer al sinds 10.00 uur erg moeizaam.

"Rond 10.00 uur vanochtend zijn de problemen begonnen op de E40 richting Oostende tussen Wetteren en de werken in Drongen. Er waren toen wachttijden tot drie kwartier", zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum. "Rond 13.00 uur waren die wachttijden al opgelopen tot anderhalf uur. Daarna werd het iets rustiger op de baan en rond 15.00 uur moeten automobilisten rekening houden met wachttijden tot drie kwartier." Daarnaast zijn er ook werken op de E40 richting Veurne en Jabbeke in Gistel.

Het Verkeerscentrum raadt de mensen die richting de oostkust trekken aan om via de E34 te rijden. Om naar de westkust te gaan, kunnen bestuurders best via Kortrijk, Veurne en Ieper rijden. Beeckman verwacht nog de hele dag en tijdens het weekend hinder richting de kust. "Dit weekend gaat er een nieuwe fase in van de werken en schuiven de rijstroken op, wat nog voor extra hinder kan zorgen", zegt hij. "De mensen die 's nachts willen terugkeren, moeten er bovendien rekening mee houden dat er dit weekend ook 's nachts vanaf 22.00 uur gewerkt zal worden."