Prins Filip komt vroeger naar huis

Prins Filip keert vrijdagavond al terug uit de Amerikaanse staat Californië, waar hij een economische missie leidt. Aanvankelijk was voorzien dat hij zaterdagochtend met een toestel van United Airlines zou terugkeren, maar Filip kiest nu toch voor Lufthansa voor de terugvlucht.

"Ik realiseerde me dat een dagvlucht, met aankomst 's morgens in Brussel te zwaar was, wegens het tijdsverschil. Ik vertrek daarom vrijdagavond om meer rust te krijgen", verklaarde de prins donderdagavond aan de pers.

Vorige week zondag werd het vliegtuig dat hem naar de VS moest brengen, een Boeing van United Airlines, nog naar Londen omgeleid wegens een technisch probleem aan de vleugel. Vrijdag keert hij dus terug met een vliegtuig van een andere maatschappij.

Voor zijn vertrek zal de prins de wedstrijd van de Rode Duivels Tegen Servië volgen, in een bar vlakbij San Francisco waar ook een deel van de Belgische delegatie zit. "We go for it", verklaarde de prins donderdag al over die wedstrijd. "Als ze zich kwalificeren voor de wereldbeker in Brazilië, ga ik misschien terug naar Brazilië, maar dan niet in het kader van een handelsmissie", grapte hij tot slot.