Monsterfile door één defecte truck

Door een defecte vrachtwagen op de rechterrijstrook van de Brusselse Buitenring in Jette stond er vanmorgen er een kilometerslange file. Tegen 8 uur was de chaos compleet met al twee uur aanschuiven op de Buitenring. Rond 8.45u was de rechterrijstrook vrij, maar de hinder bleef ook na 9.00u aanhouden. De invalswegen zaten helemaal dicht, maar ondertussen is het verkeer genormaliseerd.

De problemen waren zo groot omdat de vrachtwagen stilviel aan één van de belangrijkste knooppunten op de Brusselse Ring, net voor de afrit naar de E40. Iets na 8u stond er daardoor al zo’n 20 kilometer file. De wachttijden liepen op tot twee uur.

Invalswegen

Ook op de invalswegen was het aanschuiven. Van Antwerpen naar Brussel viel het via de E19 al bij nog mee, met een file vanaf Mechelen, maar op de A12 was de vertraging al opgelopen tot anderhalf uur, terwijl je normaal op een halfuur in de hoofdstad staat. De politie raadde de automobilisten aan om via Antwerpen van oost naar west te rijden, maar op de E313 was het al aanschuiven van voor Massenhoven.

Ook problemen op spoor

Wie dacht aan de trein als alternatief kwam ook vrij bedrogen uit. Door rookontwikkeling in het erg drukke station Brussel-Zuid zijn twee sporen buiten gebruik. Het gaat mogelijk om brandstichting.