AB Inbev produceert noodwater in blik

AB InBev start in de Stella Artois-brouwerij in Leuven met de productie van blikjes nooddrinkwater. AB InBev wil in geval van rampen in West-Europa deze blikjes, die 33 cl drinkbaar water bevatten, gratis ter beschikking stellen van mensen in nood. Er zal in Leuven een stock aangelegd worden van 100.000 blikjes. Indien nodig worden extra volumes geproduceerd.

De eerst lading blikjes zullen al meteen worden ingezet bij de overstromingen in Centraal-Europa. De blikjes zullen donderdag getransporteerd worden naar brouwerij Hasseröder in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt. Van hieruit zullen ze worden aangeboden aan het crisiscentrum in die deelstaat om te verspreiden onder de slachtoffers.

De Amerikaanse brouwerij Anheuser-Busch, die door AB InBev enkele jaren geleden overgenomen werd, doet dit in de VS al sinds het einde van de jaren '80. Sindsdien werden daar al meer dan 72 miljoen blikjes drinkwater uitgedeeld aan slachtoffers van grote rampen zoals de orkanen Katrina of Sandy. Er staan op verschillende locaties grote stocks klaar om verdeeld te worden.

De blikjes blijven ongeveer 1 jaar goed. Als ze op het einde van die periode niet gebruikt werden zullen ze worden weggegeven aan liefdadigheidsinstellingen en dan wordt er een nieuwe stock aangelegd.