Vande Lanotte wil lagere gsm-tarieven

Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte werkt aan een nieuwe wet die de telecomoperatoren verplicht om de prijzen te doen zakken voor passieve consumenten. Dat schrijft De Standaard.

De nieuwe telecomwet die het makkelijker maakt om van operator te wisselen, heeft haar effect niet gemist. Door de concurrentie tussen de operatoren kwamen er nieuwe voordelige tarieven. Maar daar kunnen enkel de nieuwe klanten van genieten of de mensen die van operator wisselen.

Volgens telecomwaakhond BIPT heeft nog altijd zestig procent van de gebruikers een oud tariefplan. De nieuwe wet van Vande Lanotte wil die mensen een handje helpen. Mensen die al jaren bij dezelfde operator zitten, zouden automatisch een goedkoper tarief moeten krijgen, vindt hij. Hij heet daarom aan het BIPT de opdracht gegeven om enkele voorstellen uit te werken.

In het najaar gaat Vande Lanotte alvast een campagne lanceren om mensen ertoe aan te zetten de tarieven van de verschillende telecomoperatoren beter te vergelijken.