Verdwaalpalen dan toch gratis

Kustgemeenten die deze zomer de verdwaalpalen willen plaatsen, zullen dan toch niet moeten opdraaien voor de kosten. Dat besliste initiatiefnemer Dominiek Vervaecke, die de kosten op zich zal nemen. Eerder dit jaar ontstond er een storm van protest toen Vervaecke besliste om 400 euro per jaar per paal te vragen omwille van minder sponsorgeld.

"In het belang van iedereen die ook maar iets met toerisme aan zee te maken heeft en bekommerd is voor de miljoenen badgasten die een zorgeloze dag aan zee willen beleven, heb ik beslist de 140 beschikbare oriëntatiepalen opnieuw gratis ter beschikking te stellen van de badplaatsen", zegt Vervaecke. Ook de 360.000 anti-verdwaalarmbandjes komen er opnieuw, zoals eerder aangekondigd.

Een aantal badplaatsen, zoals Blankenberge, Knokke-Heist en Koksijde, hebben intussen afgehaakt. Blankenberge werkte zelfs een eigen initiatief uit.

"Ik had gehoopt dat men begrip zou opbrengen voor het feit dat het ophalen van sponsorgeld in deze tijden niet eenvoudig is.” Vervaecke geeft nu toe dat hij de situatie totaal verkeerd heeft ingeschat en is geschrokken van de reacties.