Hinder door werken E40 beperkt

Vanaf vandaag starten er werken op de E40 en E314 tussen Leuven en Brussel. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal een spits- en weefstrook aanleggen om de structurele files aan te pakken. De werken lopen tot en met 31 augustus.

Eerst leggen ze een spitsstrook aan tussen Sterrebeek en Heverlee, dat duurt wellicht een maand. Er was voor vandaag wat hinder verwacht, maar al bij al is de ochtendspits goed verlopen. Er vallen ook geen rijstroken weg, het agentschap werkt met versmalde rijstroken. Mensen zullen tijdens de werken wel vertraging oplopen, maar dat is beperkt. 

Op de E40 rond Gent was het vanochtend wel tot een half uur aanschuiven. Dat had te maken met vertraging bij de laatste voorbereidingen voor de werken tussen Sint-Denijs-Westrem en Aalter richting Oostende.

Tegelijk met de aanleg van weefstroken wordt op de E314 ook onderhoud uitgevoerd in de beide rijrichtingen.

Een spitsstrook is een rijstrook die enkel tijdens de spitsuren wordt opengesteld. De spitsstrook op de E40 zal enkel tijdens de avondspits opengesteld worden. Een weefstrook is een verlenging van een invoegstrook tot aan de volgende afrit van een snelweg. Over deze weefstroken kan het verkeer vanaf de oprit meteen doorrijden naar de volgende afrit, zonder te hoeven in- of uitvoegen.