Burgemeester laat boetes verdwijnen

Zeventien foutparkeerders die naar een voetbalwedstrijd in Rillaar gingen kijken, moeten niet vrezen voor een boete. De burgemeester liet de boetes op vraag van de club schrappen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Enkele weken geleden was de voetbalderby tussen FC Rillaar en FC Diest in de Brabantse eerste provinciale. Een geladen wedstrijd, waar altijd veel volk op afkomt. De hele straat aan het voetbalplein stond vol met wagens, waarvan er velen fout geparkeerd stonden. Enkele agenten die aan het voetbalplein passeerden zwierden de 17 zwaarste foutparkeerders, zij die met vier wielen op het fietspad stonden, op de bon. Zeer tegen de zin van de secretaris van FC Rillaar die meteen naar de burgemeester belde.

Burgemeester André Peeters nam daarop contact op met de korpschef. Resultaat: geen enkele foutparkeerder moet nog een boete betalen. de secretaris van Rillaar was zo tevreden, dat hij dat door de stadionspeakers liet omroepen.

Een burgemeester die tussenkomt om boetes te laten verdwijnen? Onverantwoord vinden de politievakbonden: "Een burgemeester mag zich nooit moeien met het gerechtelijke werk van een politieman", zegt Gert Cockx van vakbond NSPV in de krant. Burgemeester Peeters ziet niet in waarom de vakbonden zich zo druk maken.

Volgens hem heeft hij nooit de opdracht gegeven om de boetes te laten verdwijnen: "ik heb gewoon vriendelijk gevraagd 'om dat eens te bekijken'. Dat is alles. Is dat nu zo erg? In wat voor een zuur land leven wij toch. De vakbond zou zich beter met serieuze zaken bezig houden.