Busdrama Sierre: oorzaak onduidelijk

Het busongeluk in Sierre, Zwitserland, is hoogstwaarschijnlijk niet te wijten aan hartfalen van de chauffeur. Ook zelfmoord lijkt geen mogelijkheid, aldus de procureur van het Zwitserse kanton Wallis, Olivier Elsig. Zo blijft enkel een onoplettendheid of een flauwte van de chauffeur over als oorzaak.

Elsig bracht verslag van het eindrapport over de ramp, nu de laatste expertiseonderzoeken afgerond zijn. De medische achtergrond van de chauffeur en ook de rol van de antidepressiva die hij nam, werden daarin onderzocht. Volgens Elsig is er geen enkel element die wijst op een cardiovasculaire probleem, wat hartfalen dus uitsluit.

Wat de antidepressiva betreft: gezien de duur van de behandeling en de dosering die werd afgebouwd, lijkt het weinig waarschijnlijk dat er een invloed was op het rijgedrag van de chauffeur. Bovendien maakt de leeftijd van de man (34) en de duur van de behandeling het onwaarschijnlijk dat hij een spontane zelfmoordpoging zou ondernemen.

Op die manier blijft de vraag naar de oorzaak van het het ongeval onbeantwoord. Volgens het Zwitserse gerecht blijven er nu maar twee mogelijkheden over: een onoplettendheid of een flauwte van de chauffeur.