9 jaar cel voor man die echtgenote doodde

Albert Van Eemeren krijgt negen jaar cel voor de moord op zijn echtgenote Annick Adriaenssens (56).

De man van 65 wurgde Adriaenssens in november 2011 in hun huis in Ravels. Volgens Van Eemeren wilden ze samen uit het leven stappen, omdat het te zwaar was. Hij vermoordde eerst zijn vrouw en nam daarna een grote hoeveelheid pillen in. Van Eemeren ontwaakte echter en is nu dus schuldig bevonden aan moord op zijn vrouw.

Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar gevorderd. Het OM vond het belastend dat Van Eemeren alles steeds mooier had laten uitschijnen dan het was.

“Er was geen concrete hulpvraag van Annick om uit het leven te stappen. Het was ook niet de familie die hen in de steek had gelaten, maar hij die het contact verbroken had. En hun moeilijke financiële situatie? Ze hebben de schuldbemiddeling en het budgetbeheer zelf stopgezet, omdat ze wat meer in luxe wilden leven”, zegt openbaar aanklager Bart Van Der Veken. Hij zag echter ook verzachtende omstandigheden voor Van Eemeren. Zo geloofde hij dat de man oprecht spijt heeft van wat hij gedaan heeft. Ook zijn blanco strafblad pleitte in zijn voordeel.