Klagers Sinksenfoor krijgen 45.000 euro

 

De zes buurtbewoners die de Sinksenfoor niet meer op de Gedempte Zuiderdokken wilden, krijgen 45.000 euro. Het gaat om de gerechtskosten die de stad Antwerpen terug betaalt. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Nieuwsblad.

De stad en de klagers bereikten vorige week een akkoord, waarin onder meer staat dat de kermis nog maximaal twee jaar op de Gedempte Zuiderdokken mag blijven. Gisteren lekte het document uit en werd ontdekt dat de stad de gerechtskosten van de klagers op zich neemt. De zes mogen ook zelf bepalen waar de attracties en toekomstige evenementen komen op de Gedempte Zuiderdokken. Zo wordt het spookkasteel, dat voor de deur van een van de klagers stond, verplaatst naar een andere plek.

Het akkoord leidt tot een politieke rel in de stad. Sp.a beschuldigt het stadsbestuur van leugens en klassenjustitie. De Wever ontkende twee weken geleden nog dat de omwonenden geld gekregen hadden. En ook de klagers ontkennen dat zij financiële toezeggingen hebben gekregen.