4 'Hoofdschoppers' niet vervolgd

Vier Belgische verdachten die begin dit jaar in Eindhoven een man in elkaar hebben geslagen worden niet vervolgd. Dat heeft het openbaar ministerie in Den Bosch, in Nederland, meegedeeld. Volgens het gerecht hebben ze geen actieve rol gespeeld in de schoppartij. “Dat ze tot dezelfde groep behoorden, is geen reden om het voor het geweld te vervolgen”, meldt het openbaar ministerie. Het gaat om vier jongemannen tussen 17 en 19 jaar oud.

De vier andere verdachten in de zaak worden wel vervolgd. Zij worden verdacht van poging tot doodslag. De hoofdverdachte is de minderjarige Brent L., die in België wacht op een beslissing over zijn uitlevering aan Nederland. Gisteren werd al beslist dat medeverdachte Brett S. moet uitgeleverd worden, Tom K. en Stefano B. uit Turnhout stonden deze week al terecht in Den Bosch voor een zogenaamde regiezitting.

De schoppartij in Eindhoven deed begin dit jaar heel wat stof opwaaien. Toen de politie bewakingsbeelden vrijgaf om de betrokkenen te vinden, brak een heksenjacht uit op het internet. Op die beelden was te zien hoe het slachtoffer werd geschopt, geslagen en uiteindelijk bewusteloos werd achtergelaten.

Bekijk meer:

  • Hoofdschopper en kompanen willen zich verontschuldigen (Bekijk de reportage hier.)
  • Daders Eindhoven niet uitgeleverd (Bekijk de reportage hier.)