Staking op Zaventem nog niet voorbij

Bij bagage-afhandelaar Swissport zijn de onderhandelingen tussen vakbond en directie afgesprongen. Beide partijen zijn rond twee uur vannacht uit elkaar gegaan, na een overleg van zo’n 17 uur. Straks is er overleg met de minister van Werk Monica De Coninck. Ondertussen gaat de staking door.

Volgens Frank Moreels van het ABVV "doet de directie geen enkele inspanning" en zijn de onderhandelingen daarom mislukt. Swissport legt al sinds zondagavond het werk neer. Het personeel klaagt zo de te hoge werkdruk aan. “Maar na dit overleg krijgen we van de directie minder dan we voor de staking hadden", zegt Thierry Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB. "Iedereen is zwaar ontgoocheld."

Volgens Vuchelen gaat de staking vandaag gewoon door. "Wij kunnen de werknemers echt niet overtuigen om opnieuw aan de slag te gaan."

De actie zorgde maandag en dinsdag al voor heel wat hinder op de luchthaven. Gisteren werden 49 vluchten afgelast. Reizigers die toch konden vertrekken, moesten dat zonder hun bagage doen. Passagiers wordt aangeraden om de website van Brussels Airport te raadplegen voor informatie over de vlucht en de bagage.

Bekijk ook: