Staking Swissport: nog geen akkoord

Er is dinsdagavond nog geen akkoord bereikt tussen vakbonden en directie van bagageafhandelaar Swissport. Er wordt nog steeds onderhandeld en dat kan mogelijk nog een tijd duren. Dat zegt Swissport.

Dinsdagavond was er even het gerucht dat er een akkoord zou zijn tussen vakbonden en directie. Over de inhoud van het akkoord lekte niets uit. De liberale vakbondsafgevaardigde Thierry Vuchelen ontkende het bericht even later.

"Het bericht over een akkoord is voorbarig. Er wordt nog steeds onderhandeld en de bedoeling is wel om tot een akkoord te komen", klinkt het bij Swissport.

Het is niet duidelijk hoe lang er nog onderhandeld wordt. De onderhandelingen tussen directie en vakbonden bij afhandelaar Swissport gingen dinsdag om 9 uur van start. Over de inhoud van de onderhandelingen lekte nog niets uit.

De onduidelijkheid geldt ook voor het vliegverkeer van woensdag. Bij Swissport wordt al twee dagen gestaakt en het is niet bekend of de actie woensdag zal voortgezet worden. Passagiers wordt aangeraden de website van Brussels Airport te raadplegen voor informatie over hun vlucht en bagage.