Diamantroof was mislukte geldroof

In het onderzoek naar de diamantroof op Brussels Airport heeft de Brusselse onderzoeksrechter Jeroen Burm woensdag zeven personen aangehouden. Het Brusselse parket had eerst gemeld dat er acht verdachten aangehouden waren, maar dat blijkt een vergissing. De zeven mannen, ontkennen elke betrokkenheid en verschijnen naar alle waarschijnlijkheid maandag voor de Brusselse raadkamer. Die moet beslissen over hun verdere aanhouding.

Het Brusselse parket kon ook bevestigen dat er in Zwitserland twee mannen aangehouden zijn in het onderzoek naar de diamantroof. Het is nog niet beslist of het Belgische gerecht
hun uitlevering zal vragen. In Frankrijk loopt intussen wel de uitleveringsprocedure van Marc Bertoldi, de man die beschouwd wordt als één van de uitvoerders van de overval.

Intussen raakte ook bekend dat de overvallers dachten dat ze geld zouden aantreffen aan boord van het vliegtuig en geen diamanten. Ze wisten dan ook niet wat ze met die diamanten moesten doen. Hun pogingen om de diamanten toch kwijt te raken, hebben hen de das omgedaan. De speurders kwamen hen op die manier op het spoor.