Colruyt verrast en overweegt beroep

Warenhuisketen Colruyt is verrast over de veroordeling van de correctionele rechtbank in Brussel en overweegt om in beroep te gaan. Colruyt moet een boete van 270.000 euro betalen voor inbreuken op het verbod op tabakswaren.

"Colruyt is verrast dat de correctionele rechtbank te Brussel vandaag heeft geoordeeld dat de verkoop aan een prijs die lager is dan de prijs die de fabrikant op de fiscale zegel heeft gezet, tabaksreclame is", zo staat in een persbericht. Verder heeft de warenhuisketen “… ernstige bedenkingen bij de argumentatie van de rechtbank. De kans dat Colruyt beroep zal aantekenen, is dan ook erg groot”.

Volgens de rechtbank in Brussel overtrad Colruyt de wet op vier manieren: door tabak te verkopen onder de prijs die op de fiscale zegels staat, door hoeveelheidskortingen te geven, door op bepaalde data extra kortingen te geven en door de zogenaamde 'kampkortingen' die aan jeugdbewegingen werden toegekend.

 Zelf blijven ze er bij Colruyt van overtuigd dat ze nooit de intentie hadden om reclame te maken voor tabaksproducten. In afwachting van de beslissing om al dan niet in beroep te gaan, en tot er een definitieve uitspraak is, gaat Colruyt de prijs van de tabaksproducten zo snel mogelijk aanpassen aan de prijs op de tabaksband.

Bekijk ook: Onderzoek tegen Colruyt voor goedkopere sigaretten