200 bewoners slapen vannacht niet thuis

De terugkeer van de geëvacueerde bewoners na de treinramp in Wetteren loopt weer vertraging op. Er zijn toch nog toxische meetresultaten vastgesteld op enkele plaatsen. Het gaat om woningen in de straten Scheldekaai, Scheldedreef en Aard.

"Het zijn naar schatting 150 mensen die maandagavond nog niet naar hun woningen kunnen terugkeren", zegt Bea Hageman van de provincie Oost-Vlaanderen. "Alle inwoners die nu niet kunnen terugkeren naar hun woning, zullen dinsdag persoonlijk op de hoogte gebracht worden wanneer ze kunnen terugkeren. We begrijpen dat er teleurstelling is bij de bewoners, maar het gaat om hun eigen veiligheid."

De provincie benadrukt dat de ongunstige meetresultaten slechts in enkele woningen werden vastgesteld. Vermoedelijk gaat het opnieuw om de stof acrylonitril of acrylnitril, zegt Hageman.

Provinciegouverneur Jan Briers maakte eerder op de avond al bekend dat 47 bewoners voor langere tijd niet naar hun woning kunnen terugkeren. In totaal gaat het dus om ongeveer 200 bewoners die nog niet teruggekeerd zijn naar huis.