200 Wetteraars slapen niet thuis

Tijdens de gecoördineerde terugkeer van de bewoners in Wetteren zijn gisteravond toch nog toxische meetresultaten vastgesteld op enkele plaatsen.  In totaal zullen ongeveer 200 van de 500 bewoners die zaterdag geëvacueerd werden na het treinongeval, een derde nacht niet thuis  kunnen doorbrengen.

In enkele woningen van de bewoners die de voorbije dagen opgevangen werden bij familie en vrienden, werden nog toxische stoffen gemeten. Het gaat om de straten Scheldedreef, Scheldekaai en Aard. "Voor de veiligheid zullen de bewoners van deze huizen vannacht niet mogen terugkeren naar hun woningen. Zij kunnen indien gewenst een beroep doen op nachtopvang”, meldt het coördinatiecentrum.

De inwoners die intussen in die straten teruggekeerd zijn naar hun woning, mogen daar blijven. In hun woning waren de resultaten namelijk goed. Voor hen is er dus geen risico.

De terugkeer van de andere bewoners loopt daardoor vertraging op. "De bewoners die op dit moment verzameld staan aan Christus Koning zullen jammer genoeg ook deze nacht niet in hun woning kunnen doorbrengen. Wie geen onderdak kan vinden bij vrienden of familie, kan een beroep doen op nachtopvang.